Top

Cunoașterea Vie, esența unei vieți de calitate

Viata in Armonie / Articole  / Cunoașterea Vie, esența unei vieți de calitate

Cunoașterea Vie, esența unei vieți de calitate

Întotdeauna când te lași inspirat, ceea ce vrea să se manifeste prin tine se manifestă… Harul Divin vibrează tainic în fiecare dintre noi, bătând la porțile Sufletului să fie lăsat la Lumină… Pentru că toți sîntem hărăziți cu un Rost, cu O Menire ce se vrea manifestată în fiece clipă a Vieții noastre… Menirea fiecăruia poate fi pusă frumos într-o ecuație, pentru a fi mai bine înțeleasă legătura nevăzută dintre tot ce Este… acea înlănțuire tainică, ce duce către Libertate nu către înrobire.

Așa cum am definit-o și în cartea IMUN la nefericire, ecuația este foarte sugestivă:

OM + MENIRE = O MENIRE = OMENIRE pentru că UNUL SÎNTEM TOȚI

Trăim cele mai încercătoare vremuri din cea mai decadentă etapă prin care trece omenirea. Sîntem la o răscruce în care lucrurile sînt foarte clare pentru cei ce au muncit să obțină acea claritate, și foarte neclare pentru cei încă temători în a se manifesta din adâncurile Ființei lor. Cu toate acestea sîntem la momentul în care descătușarea Rostului fiecăruia este mai la îndemână ca oricând, pentru cei ce nu și l-au găsit încă sau nu sînt siguri de alegera lor. Deși aparent nu mai ai nici un reper, nici o valoare, lumea înconjurătoare fiind într-o frenezie nebună, nebună… de faci un pas în lateral din această vâltoare, de cauți clipe de liniște și îți întrebi Inima, ea îți va șopti care ție Rostul. Pentru că Rostul sau Menirea ta, în tine au fost tainic puse, nicăieri în altă parte… Împreună cu toate Comorile Interioare, cu Harismele, Virtuțile, Valorile, toate se află în tine și așteaptă să iasă la Lumină.

Mă bucur pentru fiecare Om ce este încercat în aste vremuri, pentru că asta înseamnă că simte, că vibrează ceva în el și vrea să știe ce este acolo… Își pune întrebarea CINE SÎNT EU?  Mă bucur pentru cei ce vin către mine în scris sau la evenimente, pentru cei ce vibrează cu cartea mea sau mă caută prin alții, și pe care cu drag îi inspir și le dăruiesc din cine sînt și din ceea ce fac.

Ador să scriu, ador să mă las inspirată și să dau mai departe ce curge prin mine, pentru că asta mi-e Menirea și Rostul… așa că ador să îi inspir pe cei ce se vor inspirați, să-și creeze Vieți în Armonie.

Ce legătură este între Cunoașterea Vie și ce am scris până acum, poate se vor întreba unii? Pentru cei foarte intelectuali, acest articol va fi o înșiruire de noțiuni, cu care ei nu vor rezona, fiind obișnuiți cu acea formă de cunoaștere teoretică ce nu are trăire în ea, care se poate demonstra științific sau este emisă de ”greii” din domeniu, și care este acceptată rapid pentru că face parte dintr-un tipar cunoscut, și nu-i îndeamnă să pătrundă în profunzimi. Dar pentru cei ce vibrează deja pe undele Viului, acest articol sînt sigură că le va bucura inimile.

Cunoașterea Vie este Adevărata Cunoaștere, ce rezidă din Trăire, Simțire, Implicare, Experimentare, de multe ori intuitivă, pentru care apare confirmarea teoretică la un moment dat, dar care nu este neapărat căutată, pentru că în interior știm că e bine ce am făcut, descoperit, învățat… Cunoașterea Vie o ai în tine, dar o și primești prin toate părțile Văzute și Nevăzute ale Ființei tale, prin toate simțurile tale, care sînt douăsprezece cu adevărat, nicidecum cinci, și acelea parțial atrofiate, prin toate cele cinci corpuri dintre care doar unul este vizibil…

Cunoașterea Vie înseamnă să ai curaj să te cunoști pe tine, să-ți explorezi frumusețea interiorului cu acea Curiozitate Vie ce o avem de mici, dinainte ca cineva să ne inducă în eroarea că nu-i nimic înlăuntrul nostru, că e doar întuneric și un abis imens de care e bine să te ții deoparte…

Cunoașterea Vie o absorbi, palpezi, integrezi și savurezi cu toate cele patru inteligențe: fizică, mentală, emoțională și spirituală, de vrei… Cunoașterea Vie e profundă, vibrează în Sufletul și în Spiritul tău, îți face Inima să tresalte de bucurie și ochii să strălucească. Cunoașterea Vie e fluidă, plină de energie, neconvențională, provocatoare, te îndemnă să o descoperi în noi și noi manifestări, interioare și exterioare, spre deosebire de cunoașterea pur intelectuală care e rigidă, bine trasată între limite stricte, fără viață în ea, și de care, e firesc la un moment dat să te saturi și să n-o mai vrei, crezînd mental că dacă aceea este cunoașterea, mai bine te lipsești de ea. Cunoașterea Vie este multidimensională, nu turtită între foile bidimensionale ale unui manual în care au fost înghesuite informații disparate, seci, nefolositoare, multe neadevărate. Învățăm cu adevărat doar prin trăire! Astfel, noi trăind în tridimensional, patrudimensional sau cincidimensional, este o inepție să încercăm a învăța sau înțelege ceva ce este în bidimensional, pe o foaie sau pe o tablă și atît! Adică accesăm cunoașterea la un nivel inferior nouă și credem că evoluăm!! E foarte firesc să refuze copii aceste abordări ce duc la involuție, la plafonare și la nemanifestarea potențialului interior, la acceptarea aparențelor și a limitărilor ca fiind repere esențiale în viață!!

Cam asta se întâmplă în sistemul de învățământ de stat din întreaga lume, de mai bine de două sute de ani, iar respingerea copiilor din ce în ce mai fățișă a acestor modalități de tortură psihică și mentală este foarte firească.

Faceți-vă timp și priviți la copii mici, ce n-au fost încă luați cu japca, ca să li se inoculeze ”cunoșterea” în școli. Observații cât sînt de ingenioși, cu câtă pasiune se implică în a descoperi lumea și a o simți, a o trăi. Cum le strălucesc ochișorii când creează fizic sau imaginar ceva, cum bagă totul în gură în primele luni pentru că gustul este primul simț cu care ei testează ceea ce este în jurul lor. Frica adulților că, ”copilul i-a microbi, că se îmbolnăvește”, fără a se întreba de ce face asta, interzicerea gesturilor pe care micuții le fac intuitiv, de a să târâ în noroi, de a sări în bălți, de a mânca iarbă, de a simți în palme diverse texturi, forme, duce la inhibarea manifestărilor ce fac parte din dezvoltarea echilibrată și integrarea armonioasă a puiului de Om în astă lume minunată. Un adult conștient va susține aceste manifestari firești rezonând cu micuțul ce îl ghidează natural către trăire și simțire. Un adult căruia în copilărie i s-au retezat aceste contacte cu Viul, care nu s-a cățărat în copaci, care n-a făcut cazemate de zăpadă și nu a furat cireșe din curtea altuia, dar a fost setat la ”cunoașterea” superficială, fadă, strict ca și cumul de informații, i se va părea firesc să-și dea pruncii la școală ca să învețe, să i-a note mari, ca să fie cel mai bun, să fie competitiv și să calce peste alții, că ”doar așa-i în societate”, și alte asemenea. Și va spune că dacă așa fac toți așa să facă și ai lui, fără a se întreba ce responsabilitate își ia, mutilând din fragedă pruncie niște suflete menite să Evolueze, să-și găsească Rostul în astă lume, nu să trăiască vieți mediocre, câteodată poleite cu funcții sau salarii mari.

Câți dintre voi au curajul să se gîndească cât Viu manifestă și cât sînt de deschiși către Cunoașterea Adevărată, Vie? Câți dintre voi realizați teama adulților față de înțelepciunea cu care se nasc copii, înțelepciune care îi scoate din zona de confort mentală și le arăta adevărul despre viața lor? Câți dintre voi înțelegeți că această mare teamă blochează inima adulților și îi face să urmeze docili tiparul societății care spune că copii, doar pentru că sînt mici, nu știu nimic și trebuie învățați? Învățați de fapt să uite de ei, să devină pionii ascultători ai unui sistem de dresură… așa cum au făcut și alții înaintea lor…Câți dintre voi au curajul să fie ei înșiși, lăsând și susținând copii să urmeze această adevărată cale de Evoluție Umană?

Cîți dintre voi realizați că, Cunoașterea Vie este în legătură directă cu gradul de Conștiință trează pe care-l manifestăm? Da, pentru că nivelul de Conștiință îți permite să pătrunzi în tainele Cunoașterii Vii!! Cu cât acest nivel crește cu atât tainele ți se relevă, cu cât bagatelizezi sau ignori cu atât rămâi departe de profunzimi, bălăcindu-te glorios la nivelul iluziilor materiale!

Câți dintre voi și-au găsit cu adevărat Rostul, și își fac Menirea cu dăruire, trecând peste încercările menite să ne cizeleze, nu să ne doboare? Multe alte întrebări pot fi puse, dar vă las răgazul să meditați la acestea și să vedeți ce veți simți în interiorul vostru și ce răspunsuri vor apare…

Don Miguel Ruiz un minunat inițiat și scriitor din Mexic spunea într-una din cărțile sale că ”De nimic nu se tem oamenii mai mult decît de A Fi Vii. Moartea nu este cea mai mare frică a noastră; cea mai mare frică pe care o avem este să ne asumăm riscul de A Trăi, de A Fi Vii și de a exprima ceea ce sîntem cu adevărat. A Fi Noi Înșine este cea mai mare frică a noastră, a oamenilor.”

Ce m-a inspirat pe mine să scriu acest articol, cu care lansez site-ul viatainarmonie.ro, este tocmai faptul că rezonez din plin cu această Cunoaștere Vie, am trăit-o dintotdeauna și așa voi trăi întotdeauna, iar timpurile în care trăim cer imperios reconectarea noastră la Cunoașterea Vie.

Am fost creați Vii ca să accesăm Cunoașterea Vie din interiorul dar și din exteriorul nostru, să o manifestăm plenar, iar ea să susțină o Viață Împlinită, Echilibrată și Fericită pentru fiecare. Atâta suferință, delăsare, ignoranță și nefericire de care mulți oameni s-au lăsat acaparați, mă motivează să manifest Viul din mine, în scris, la emisiuni TV, dar mai ales în interacțiunea directă umană, acolo unde oamenii pot simți direct energiile bune și se pot lăsa ghidați de ele. Pentru cei care doresc bineînțeles.

Cunoașterea Vie este unul din reperele esențiale ale unei vieți de calitate, plină de trăiri și împlinitoare. Fără Cunoașterea cu adevărat Vie, ne adâncim în viața cotidiană sugerată de o societate ce își dorește doar buni executanți, docili și nepăsători, acceptănd vieți superficiale.

Tu ce alegi, ingnoranța poleită sub straturi goase de farduri sufletești, ce fac din oameni măști umblătoare, sau alegi să trăiești și să te manifești așa cum Inima-ți șoptește?

Vă invit să meditați la acest subiect atât de important și să vă amintiți că Rostul fiecăruia îi dă Unicitatea, că manifestându-ne Menirea ne vom așeza fiecare la locul său în acest puzzle imens care este OMENIREA, aducând prin aportul aparent infim, o valoare imensă în Societatea Nouă care se naște deja… Copii noștrii și generațiile care vin, pe care din profundă eroare îi considerăm neștiutori, aduc cu ei Comori nebănuite de Cunoaștere Vie. Să-i susținem cu toată Iubirea, Respectul și Integritatea ca să le manifeste! E Datoria Sacră ce-o avem către ei și către astă Viață ce ne-a fost dată să fie Trăită, nu simulată!

Cu drag,

Mihaela

Share
Mihaela Spiridonescu

No Comments

Post a Comment